زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
 

دارالمقامه (قرآن)





یکی از اسامی بهشت موعود، دارالمقامه نام دارد، یعنی منزلی است که کسی از آن بیرون نمی‌ رود و از آنجا به جای دیگر کوچ نمی‌ کند.


۱ - از اسامی بهشت



دارالمقامه، از اسامی بهشت موعود است.
الذی احلنا دار المقامة من فضله لایمسنا فیها نصب ولایمسنا فیها لغوب. «همان کسی که با فضل خود ما را در این سرای اقامت (جاویدان) جای داد که نه در آن رنجی به ما می‌ رسد و نه سستی و واماندگی.»

۱.۱ - اقامت ابدی


از یک سو آنجا سرای اقامت است و چنان نیست که انسان تا می‌ خواهد به محیط آن آشنا شود و به آن دل ببندد بانگ "الرحیل" سر داده شود.
و از سوی دیگر با اینکه عمر طولانی آن به ابدیت می‌ پیوندد و در چنین مدتی قاعدتا انتظار تعب و درد و مشقتی می‌ رود مطلقا در آنجا خبری از این امور نیست، حتی طول مدت نیز باعث ملال و خستگی نمی‌ شود که هر روز نعمت جدید و جلوه تازه‌ای از نعمتها و جلوه‌های پروردگار به بهشتیان ارائه می‌ شود.

۱.۲ - مقامه


"الذی احلنا دار المقامة من فضله لا یمسنا فیها نصب و لا یمسنا فیها لغوب" کلمه "مقامة" به معنای اقامه است، و "دار المقامه" آن منزلی است که کسی از آن بیرون نمی‌ رود و از آنجا به جای دیگر کوچ نمی‌ کند. و کلمه "نصب" به فتحه نون و صاد- به معنای تعب و مشقت است. و کلمه "لغوب"- به ضمه لام- به معنای خستگی و تعب در طلب معاش و غیر آن است.

۲ - پانویس


 
۱. فاطر/سوره۳۵، آیه۳۵.    
۲. تفسیر نمونه، ناصر مکارم شیرازی، ج۱۸، ص۲۷۰.    
۳. ترجمه المیزان، علامه طباطبایی، ج۱۷، ص۶۷.    


۳ - منبع


فرهنگ قرآن، مرکز فرهنگ و معارف قرآن، برگرفته از مقاله «دارالمقامه».    



رده‌های این صفحه : بهشت | موضوعات قرآنی




آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.